Един от най-видните български икономисти и финансов министър на България в

...
Един от най-видните български икономисти и финансов министър на България в
Коментари Харесай

Почина проф. Христина Вучева, бивш финансов министър на България

Един от най-видните български икономисти и финансов министър на България в интервала 1994-1995 година, проф. Христина Вучева е умряла през днешния ден, заяви в скръбна новина фамилията ѝ

„ До последния си дъх  проф. Вучева беше един от най-силните гласове в отбрана на правовата страна и моралните правила на държавно ръководство. Любящ родител, правилен другар и публичен деятел до последния си мирис, тя помагаше на всички ни да бъдем по-добри. Ще липсва “, написа в известие на семейство Вучеви до медиите.

Христина Вучева е родена на 15 февруари 1937 година в Пазарджик. Завършва счетоводна отчетност във Висшия стопански институт „ Карл Маркс “ (днес Университет за национално и международно стопанство, УНСС) в София, след което работи в статистическия център, Окръжния национален съвет и Акумулаторния цех в Пазарджик. По-късно е учител в Научния институт на Министерството на финансите.

Тя е първата жена министър на финансите у нас, взе участие интензивно в създаването на концепцията за всеобщата приватизация. Преподавател в УНСС от 1996 година до 2009 година Чест коментатор на икономическите и финансовите решения в страната и редовен автор в изданията на сп. „ Мениджър “.  

Поклон пред паметта й!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР